Karşıyaka su kesintisi görseli
Yazar: Gökhan Çınar
[email protected]
Yayın : 30 Mayıs 2018 Çarşamba 09:37

01-06-2018 Cuma Karşıyaka İzmir Su Kesintisi Var

İzsu İzmir Karşıyaka ilçesinde 1-2 Haziran 2018 tarihinde yaşanan su kesintisi detaylarını içermektedir. Etkilenen : Mavi̇şehi̇r Mah. Fi̇kri̇ Altay Mah. Bostanli Mah. Goncalar Mah. Donanmaci Mah. Bahri̇ye Üçok Mah. Atakent Mah. Şemi̇kler Mah. Bahçeli̇evler Mah. Demi̇rköprü Mah. Alaybey Mah. Dedebaşi Mah. Nergi̇z Mah. Yali Mah. Tersane Mah. Aksoy Mah. İmbatli Mah. Tuna Mah. Bahari̇ye Mah. Arıza ne kadar sürer? Neden olmuştur? Karşıyaka ilçesinde bugüne ait kesintilere de ulaşılabilir.
01-06-2018 Cuma Karşıyaka İzmir Su Kesintisi Var - Karşıyaka su kesintisi haberi

Kesinti Başlangıç Tarihi : 1-06-2018 Saat :00:30
Su Ne Zaman Gelir? : 2.06.2018 Saat :04:30
İlçe : Karşıyaka
Etkilenecek Bölgeler : Menemen İlçesi, Zeytinlik Mah, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Ø 2200 mm. çaplı ana isale hattında herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendiliğinden arıza meydana gelmiştir. Arıza yeri açılarak arızalı borunun değişimi amacıyla acil tamir edilmesi gerektiği tespit edilmiştir. Arızanın meydana geldiği hat, İzmir kentinin su ihtiyacının yaklaşık % 40’ını oluşturan kuzeydeki Sarıkız ve Göksu derinkuyularından üretilen suyu İzmir’e taşıyan ana iletim hattıdır. 30 Mayıs 2018 Çarşamba gününü 31 Mayıs 2018 Perşembe gününe bağlayan gece başlatılacak ve 60 saat sürmesi planlanan tamir çalışması süresince, İzmir kentinin su ihtiyacı, İzmir’in güneyindeki su kaynakları olan Balçova ve Tahtalı barajlarında kapasite artışı yapılarak sağlanmaya çalışılacaktır. Ancak, normal şartlarda da İzmir kentine su sağlayan bu kaynaklarda yapılacak kapasite artışı ile kazanılacak su, İzmir’in merkez 11 ilçesinin su ihtiyacı için yeterli düzeyde olmadığından su kesintisi yapılma zorunluluğu doğmuştur. Dört ilçenin bazı mahallelerini kapsayacak su kesintisi; kentlilerimizin mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla hazırlanan belirtilen program çerçevesinde (dönüşümlü olarak) uygulanacaktır. Ekiplerimizin 24 saat kesintisiz çalışması ile arıza tamirinin, planlanan süreden daha önce bitirilmesine çalışılacaktır. Arıza tamiri süresince oluşabilecek gelişmeler hakkında kentlilerimiz bilgilendirilecektir. Arızalı borunun tamiri süresince kentimiz; kısıtlı kaynaklar ile besleneceğinden ve kesinti yapılacak bölgeler dışında kalan yerleşim yerlerinde basınç düşümü sorunu yaşanmaması için; özellikle tamir süresi boyunca tüm kentlilerimizin suyu tasarruflu kullanması, bahçe sulaması, park sulaması, vb. amaçlı su kullanılmaması hususları önem arz etmektedir. 01.06.2018 Cuma günü 00:30 ile 02.06.2018 Cumartesi günü 04:30 arasında 28 Saat süreyle su kesintisi yapılacak yerler:   Karşıyaka İlçesinin; Şemikler, Mavişehir, Yalı, Atakent, Fikri Altay, Demirköprü, Soğukkuyu, İmbatlı, Dedebaşı, Goncalar, Nergiz, Bahriye Üçok, Bostanlı, Aksoy, Donanmacı, Bahariye, Bahçelievler, Tuna, Alaybey, Tersane Mahalleleri. (Anadolu Caddesinin deniz tarafında kalan Karşıyaka’nın tüm mahalleleri) Arıza kaynaklı su kesintileri için tıklayınız.
Şehir : İzmir





İzmir şehrine ait su kesintileri buradadır. İzmir su kesintisi hakkında bilgi almak için yaşadığınız ilçeyi seçebilirsiniz.

Seferihisar su kesintisi Güzelbahçe su kesintisi Karabağlar su kesintisi Karaburun su kesintisi Kemalpaşa su kesintisi Narlıdere su kesintisi Bayındır su kesintisi Bayraklı su kesintisi Gaziemir su kesintisi