[email protected]
31 Mayıs 2018 İzmir Bornova Su Kesinti Detayı
Kesinti Yaşanacak Alanlar : Menemen İlçesi, Zeytinlik Mah, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Ø 2200 mm. çaplı ana isale hattında herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendiliğinden arıza meydana gelmiştir. Arıza yeri açılarak arızalı borunun değişimi amacıyla acil tamir edilmesi gerektiği tespit edilmiştir. Arızanın meydana geldiği hat, İzmir kentinin su ihtiyacının yaklaşık % 40’ını oluşturan kuzeydeki Sarıkız ve Göksu derinkuyularından üretilen suyu İzmir’e taşıyan ana iletim hattıdır. 30 Mayıs 2018 Çarşamba gününü 31 Mayıs 2018 Perşembe gününe bağlayan gece başlatılacak ve 60 saat sürmesi planlanan tamir çalışması süresince, İzmir kentinin su ihtiyacı, İzmir’in güneyindeki su kaynakları olan Balçova ve Tahtalı barajlarında kapasite artışı yapılarak sağlanmaya çalışılacaktır. Ancak, normal şartlarda da İzmir kentine su sağlayan bu kaynaklarda yapılacak kapasite artışı ile kazanılacak su, İzmir’in merkez 11 ilçesinin su ihtiyacı için yeterli düzeyde olmadığından su kesintisi yapılma zorunluluğu doğmuştur. Dört ilçenin bazı mahallelerini kapsayacak su kesintisi; kentlilerimizin mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla hazırlanan belirtilen program çerçevesinde (dönüşümlü olarak) uygulanacaktır. Ekiplerimizin 24 saat kesintisiz çalışması ile arıza tamirinin, planlanan süreden daha önce bitirilmesine çalışılacaktır. Arıza tamiri süresince oluşabilecek gelişmeler hakkında kentlilerimiz bilgilendirilecektir. Arızalı borunun tamiri süresince kentimiz; kısıtlı kaynaklar ile besleneceğinden ve kesinti yapılacak bölgeler dışında kalan yerleşim yerlerinde basınç düşümü sorunu yaşanmaması için; özellikle tamir süresi boyunca tüm kentlilerimizin suyu tasarruflu kullanması, bahçe sulaması, park sulaması, vb. amaçlı su kullanılmaması hususları önem arz etmektedir. 31.05.2018 Perşembe günü 00:30 ile 01.06.2018 Cuma günü 04:30 saatleri arasında 28 Saat süreyle su kesintisi yapılacak yerler: Bornova İlçesi; Tuna, Gaziosmanpaşa, Barbaros, Koşukavak, Zafer, Serintepe, Merkez, Yeşilova, Karacaoğlan, Işıklar, Egemenlik, Yunus Emre, Ümit, Kemalpaşa, Birlik, Gürpınar Mahalleleri Arıza kaynaklı su kesintileri için tıklayınız.
İl : İzmir
İlçe : Bornova
Arıza Başlangıç Zamanı : 31.05.2018 Perşembe 04:30 Saatinde
Beklenen Arıza Bitişi : 01 Haziran - 2018 Saat belirtilmedi
İzmir şehrine ait su kesintileri buradadır. İzmir su kesintisi hakkında bilgi almak için yaşadığınız ilçeyi seçebilirsiniz.
Balçova su kesintisi Bayındır su kesintisi Bayraklı su kesintisi Gaziemir su kesintisi Karabağlar su kesintisi Karaburun su kesintisi Karşıyaka su kesintisi Narlıdere su kesintisi Ödemiş su kesintisi